A- A+
Gå til innholdet
Mohamed Adil Mohamed Hashi fortalte partlederne hvor fornøyd han er med arbeidstreningen på PS: Hotell. (Foto: Rolf Øhman, Aftenposten)

- Inkluderingsdugnad er jobb nummer én

Tirsdag 30. januar legger Erna Solberg frem regjeringserklæringen for Stortinget. Da skal hun fortelle at en inkluderingsdugnad for å få flere i jobb er en av de viktigste sakene for trepartiregjeringen.

Målet er at bl.a. at minst 5 prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en».

 

 I går besøkte hun arbeidsinkluderingsbedriften PS: Hotell sammen med Siv Jensen og Trine Skei Grande. Hotellet kombinerer attføring, arbeidstrening og opplæring med ordinær hotelldrift. Hotellet ligger på Grünerløkka i Oslo. For gjestene er dette et helt vanlig hotell. Men ellers skiller det seg ut ved at 40 av 50 ansatte er folk som har falt ut av arbeidslivet og trenger nødvendig erfaring for å komme videre enten med utdanning eller praksis. Hotellet eies av OsloKollega, en arbeids- og inkluderingsbedrift i Oslo.

Rundt et langbord på et hotell i Oslo sitter fem mennesker som mer enn andre vet hvor vanskelig det kan være å få seg det de aller fleste ønsker: en jobb. Trebarnsmoren Mercy fra Liberia med dårlige norskkunnskaper. Domfelte Frank-Robert. Rusmisbrukeren Terje. Paul fra Svolvær som «kom litt skjevt ut» og Mohamed fra Tvedestrand, som har et fengselsopphold bak seg.

Les hele saken hos Aftenposten

Målrettet kvalifiseringstilbud
Direktør Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering er glad for regjeringens satsing på en inkluderingsdugnad.

- Vi trenger praktisk handling slik at personer som står lenger unna arbeidslivet og trenger lengre løp for å komme i jobb prioriteres. Det betyr at vi må satse på virkemidlene som tett og god oppfølging for å lose folk til jobb hos arbeidsgivere som reelt trenger arbeidskraft.

Han er glad for at de tre partilederne besøkte PS:hotell på Grünerløkka i Oslo for å lære mer om arbeidsinkludering.

- Denne arbeidstreningen man får på PS:hotell ikke er et aktivitetstilbud, men et målrettet kvalifiseringstilbud som gir den kompetansen hotell, service- og restaurantnæringen etterspør.  

Stien poengterer at moderne arbeidsinkludering tar både utgangspunkt i arbeidsgivernes behov for arbeidskraft og individenes forutsetninger for å bygge en riktig jobbmatch:

- Det betyr at vi må gi opplæring som kvalifiserer til en jobb og den må målrettes mot arbeidsgivere og bedrifter som har behov for arbeidskraft. Fast og lønnet arbeid er målet. Vår bransje fikk 9000 personer med hull i CV-en i jobb i fjor ved å jobbe på denne måten.

 

Publisert: 30. januar 2018