A- A+
Gå til innholdet
Anders Danielsen Lie kommer til årets Fagkonferanse.

Anders Danielsen Lie til årets Fagkonferanse

På årets Fagkonferanse i Bergen vil han reflektere om utenforskap og veien tilbake til samfunnet sett gjennom både en lege og skuespillers briller. Dette er en kombinasjon han er nokså alene om.

Skuespiller, lege, forfatter, musiker og samfunnsdebattant Anders Danielsen Lie setter tonen for årets konferanse. 

Som skuespiller har han gjort seg sterkt bemerket gjennom en rekke kritikerroste rolletolkninger i filmer og TV-serier, siden han som barn spilte hovedrollen i "Herman". I filmen "Oslo 31. august" fremstiller han de vanskelige valgene den nylig rehabiliterte hovedpersonene Anders må ta. Mange vil også trolig kjenne han igjen fra NRK-serien "Nobel" hvor hans karakter Jon Petters situasjon blir snudd på hodet etter at han må amputere begge beina etter en ulykke i Afghanistan.

Danielsen Lie har vært turnuslege på Gjøvik og er nå tilknyttet et legesenter i Oslo. Gjennom et essay i Aftenposten i vinter hvor han angrep den "rusliberale skravleklassen", startet en stor debatt rundt tendenser til ufarliggjøring av rusmidler. Han har tidligere kritisert NRK programmet Folkeopplysningen for å harselere over folks søken etter alternativ medisin og henviser til at leger også altfor ofte skriver ut piller med lite dokumentert effekt, i stedet for eksempel tilby samtaleterapi.

På Fagkonferansen vil han blant annet utdype det han skriver om at leger ofte "ikke har annet å tilby enn håndspåleggelse og trøstende ord", og samtidig fortelle om den vanskelige rehabiliteringen til flere av hans rollekarakterer.

Sjekk programmet for årets Fagkonferanse

Publisert: 24. januar 2017