Årsstatistikk viser økt formidling i alle tiltak

Spesialrådgiver for tall og statistikk Magne Bråthen.

Tallene for arbeids- og inkluderingsbransjens resultater i 2021 er klare. Spesialrådgiver Magne Bråthen peker på at det er ekstra gledelig at tallene viser at flere av de som har hatt størst utfordringer i arbeidslivet, kom i jobb i 2021.

– Årsstatistikken gir et godt bilde av hvilken rolle arbeids- og inkluderingsbransjen spiller for at flere utenfor arbeidslivet skal komme i jobb. Tallene viser en økt formidling til jobb fra alle tiltak, sier han.

I overkant av 13.000 personer har kommet i jobb gjennom tilbud fra bransjens medlemsbedrifter i 2021.
– Tiltakene er forskjellige i innhold, varighet og hvem som er målgruppe. Arbeidsforberedende trening leveres av alle våre medlemsbedrifter og er omfattende tilbud for personer med særlig usikre yrkesmessige forutsetninger. Tett opp mot 50% av deltakerne som avsluttet dette tiltaket i 2021 kom i jobb eller utdanning. Det er det beste resultatet i dette tiltaket så lenge det har eksistert, forteller Magne Bråthen.

Målt i antall avsluttede tiltaksløp i løpet av et år, er Avklaring det største tiltaket i bransjen. Samtidig er det et anbudsutsatt tiltak hvor bransjen leverer ca. 50% av tilbudene. Formålet med dette tiltaket er blant annet å kartlegge den enkeltes deltakers arbeidsevne, og vurdere ytterligere behov for bistand for å komme inn i arbeidslivet. Dette kan dermed være starten på et oppfølgingsløp, som omfatter andre tiltakstyper.

– Det har vært en økende bruk av avklaringstiltaket i 2021, noe som trolig har sammenheng med pandemien. Vi ser også at overgangen til jobb øker i det tiltaket, selv om det egentlig ikke er hovedformålet med tiltaket, sier Bråthen.

 

LES rapporten her!