Hvordan ta vare på seg selv i hjelperrollen?

Gode relasjoner er viktig for å lykkes med inkludering. Noe av det mest krevende i en hjelperrolle er å forholde seg til egne sårbarheter og holdninger. Psykologspesialist Heidi Svendsen Tessand kommer på Fagkonferansen for å snakke om dette, og hvilken rolle din egen ryggsekk kan spille i møte med de du veileder og hjelper.

Heidi Svendsen Tessand er psykolog med spesialisering innen samfunnspsykologi og klinisk barne- og ungdomspsykologi. Hun kommer på Fagkonferansen for å snakke om relasjonen til oss selv i hjelperrollen.
 
Fagkonferansen arrangeres 29. og 30. mars, og du kan melde deg HER. Relasjoner er overordnet tema for hele konferansen, og en avgjørende faktor for å lykkes med inkludering. Men husker du som møter og hjelper mennekser hver dag, å ivareta relasjonen til deg selv? Hvordan kan du både intergrere den og ivareta den i arbeidshverdagen?
 
Den vanskelige egenomsorgen
 

Noe av det mest krevende i en hjelperrolle er å forholde seg til egne sårbarheter og holdninger. Hvordan påvirker vår egen ryggsekk på godt og vondt det daglige arbeidet i møte med andre mennesker? Og hvordan kan vi i relasjonen til personer med behov for hjelp også greie å ivareta oss selv, i en hverdag med resultatkrav og forventninger?

Psykologspesialist Heidi Svendsen Tessand har markert seg i den offentlige debatten rundt spørsmål knyttet til psykisk helse, og har også skrevet om dilemmaer man møter som "profesjonell relasjonsarbeider". Hun er brennende opptatt av at hjelpere må tenke utenfor boksen og jobbe på tvers av mandat for at vi skal lykkes i inkluderingsarbeidet. Hun er også opptatt av hvordan vi håndterer egne ressurser og strev i hjelperollen.

Hun er seksjonsleder for «Stillasbyggerne» ved Akershus universitetssykehus, en barnevernrettet BUP som skreddersyr psykisk helse- og omsorgstjenester for barn og unge under omsorg av barnevernstjenesten.

 

Les om Fagkonferansen og se programmet her.