Kurs i Inkluderende Jobbdesign
Inkluderende Jobbdesign er en ny måte å bemanne en arbeidsplass på. Kurset går over fire dager; 22. januar, 5. februar, 12. mars, og 9. april 2025.
Vi ser i dag at mange personer med nedsatt arbeidsevne og andre med lavt kvalifikasjonsnivå sliter med å finne seg en jobb. Dette har sammenheng med et arbeidsmarked som stiller stadig sterkere krav til effektivitet, kompetanse og et bredt spekter av sosiale ferdigheter. Årsaken til disse kravene må også sees i sammenheng med det høye lønns- og kostnadsnivået i Norge.
Inkluderende Jobbdesign er en metode som tar utgangspunkt i arbeidsgiveres behov for arbeidskraft, men ved bruk av ulike metoder skapes det en merverdi som gjør det interessant og ofte lønnsomt å ansette folk som sliter med å få en jobb på vanlige vilkår.
Denne strategien utgjør en ny måte å tenke bemanning på i Norge og kan på mange måter kalles et paradigmeskifte innen ordinær HR-tenking. Inkluderende Jobbdesign har mange likhetstrekk med Ringer i Vannet metoden, men også ulike sider ved Supported Employment. Jobbveiledere som benytter Inkluderende Jobbdesign vil derfor kjenne igjen velkjente metoder og verdier, men samtidig lære nye sider ved inkluderingsarbeid som vil oppleves som innovative og tilføre vår metodiske verktøykasse med en ny effektiv metode.
Innen Supported Employment opererer man gjerne med 5-trinnsprosessen, mens Inkluderende Jobbdesign har utviklet en 7-trinnsprosess i Ringer i Vannet sin første fase; bedriftskartleggingen. Altså en sterk vektlegging av den fasen som kartlegger muligheten for mulige designede jobber hos en arbeidsgiver.
Kursinnhold
På dette kurset vil du bli kjent med metoden Inkluderende Jobbdesign og lære å utføre metoden i praksis. I tillegg til teoretisk introduksjon er kjernen i treningen praktiske øvelser for å lære de grunnleggende metodiske ferdighetene og å omgjøre disse til gode råd til arbeidsgivere/virksomheter.
Ann-Helen har lang erfaring fra arbeid innen helsesektorer, samarbeid med næringsliv og fra arbeid med inkludering av mennesker som står utenfor arbeidslivet. Etter videre utdanning innen psykisk helsevern jobbet Ann-Helen som primærkontakt innen sitt fagfelt; motivasjon til endring, ADL-Trening og egenkraftmobilisering. Senere har hun jobbet mange år som veileder, koordinator og kursholder i arbeid og inkluderingsbedrifter. Fra 2015 til 2022 har Ann-Helen i tillegg til kartlegging på oppdrag fra NAV, utviklingsarbeid og kurs hatt nært samarbeid med ulike næringslivsbedrifter som har hatt behov for bistand til å få på plass tilrettelegginger tilpasset den enkelte ansatte og bedriften. Ann-Helen er i tillegg til å være sertifisert i Inkluderende Jobbdesign også sertifisert karriereveileder, (Vip24, Karriereverktøy, Ros) og har kompetanse innen SE, IPS, basiskompetansevurderinger, endringsfokusert veiledning og motiverende intervju.
Inkluderende Jobbdesign er en ny måte å bemanne en arbeidsplass på. Kurset går over fire dager; 22. januar, 5. februar, 12. mars, og 9. april 2025.