Durapart x 3

Publisert

#205

Faksimiler fra Tvedestrandsposten, Aust Agder Blad og Agderposten.

På samme dag i tre forskjellige aviser kan du lese tre forskjellige saker om hvordan Durapart på ulike måter hjelper folk i jobb.

EN NY START

Etter tilsammen 32 år i Nordsjøen mistet Erik (54) jobben. Han valgte å se det som en mulighet.

- Jeg innså at jeg måtte tørre å tenke anderledes, sier Erik til Tvedstrandsposten.
Da 54-åringen i fjor høst meldte seg arbeidsledig på NAV, etter 32 år i offshorebransjen, var det med erkjennelsen av at han var nødt til å omstille seg.

Ganske raskt ble tvedestrandsmannen satt i kontakt med jobbveileder Monica Dale og kommunikasjonsrådgiver Monica Sivertsen i Durapart. Det ble starten på en prosess som har endt med at 54-åringen har bestemt seg for at han vil jobbe med mennesker.

- Det å sette seg ned og lage en plan sammen med andre, gjør noe med tankevirksomheten, sier Erik.

Han skryter av samarbeidet med Dale og Sivertsen, samt oppfølgingen han har fått av Durapart.
54-åringen er nå i full gang med praksis som skal munne ut i fagbrev som barne- og ungdomsarbeider. To ganger i uka har han arbeidspraksis på Tvedestrand og Åmli vgs. avd. Holt, der han jobber med elever som trenger litt ekstra oppfølging.


- NÅ FØLER JEG MEG RESPEKTERT

Mutaz Abubaker er en dataingeniør fra Sudan som kom til Norge og følte seg undervurdert av systemet. Så kom han til Risør.

Mutaz Abubaker prater godt norsk, og det tar ikke lang tid før man forstår at hans språkopplæring foregikk litt lenger nord i landet. Han er utdannet dataingeniør i hjemlandet Sudan, men opplevde at han ble undervurdert i møtet med det norske systemet.

- Jeg kom til Narvik for tre år siden. Da vi kom var håpet at vi skulle få den hjelpen vi trengte for å komme inn i det norske samfunnet og få oss jobber. Men alt ble veldig komplisert for oss, og vi følte raskt at vi ble undervurdert av dem som skulle hjelpe oss. Språket ble også en stor utfordring, og vi følte at det var vanskelig å skulle henvende oss til noen i systemet som kunne hjelpe oss, sier Abubaker til Aust Agder Blad.

Etter to år nordpå kom Abubaker til Risør, for rundt ett år siden. Her deltok han på et kurs hos Durapart på Akland. Der ble han fortalt at om man hadde en idé til å skape sin egen arbeidsplass fantes det folk man kunne bli satt i kontakt med. Det traff en nerve hos Abubaker. Han ønsket å bruke egne erfaringer og kunnskap for å lage en ny møteplass for flyktninger og nordmenn. Han ville skape et sted der man kan fjerne noen av barrierene han selv opplevde i møtet med Norge. Tipset ledet til at han fikk et møte med næringssjefen i Risør.

-Jeg var rett og slett kjempeheldig som fikk det tipset, sier han.

Nå er han i full gang med å utvikle tjenesten som skal være nettbasert. Prosjektet skal lede ut i en side der nordmenn og utledninger kan knytte kontakt og hjelpe hverandre, uavhengig av geografi. Kontakten skjer blant annet igjennom videochat. Produktet er nå nesten ferdig utviklet og skal snart gå i testfasen. Om det går i orden håper Abubaker å lage sin egen arbeidsplass.

VIL REKRUTTERE TIL RESTAURANTBRANSJEN

Inspirert av realityshow og matprogrammer på TV, ble deltakerne på kokkekurset på Durapart utfordret til å trigge juryens smakssanser.


De flinke kjøkkenskriverne er deltakere i et NAV-initiert kurs som skal kvalifisere til jobb som ufaglærte kokker i restaurantbransjen på Sørlandet. 10 legdommere fra Durapart fikk et fortreffelig måltid, og det røde laget tok en knapp seier. Ann-Kristine Øverland, kokk og fagansvarlig, gjennomførte opplegget sammen med Irene Antonsen Zachrisson, kokk og kantineleder på Durapart. De var svært fornøyd med elevene sine.

- Kokkekurset er et viktig opplæringsprosjekt som møter rekrutteringsbehovet i restaurantbransjen på Sørlandet. Det er Durapart stolte av å få være med på, sier direktør ved Durapart, Øyvind Vedal til Agderposten