Utfordrende adferd på arbeidsplassen – hvordan håndterer vi frustrasjon, sinne og aggresjon?

Digitalt på Zoom Priser for medlemmer i Arbeid & Inkludering eller ASVL: Individuell deltakelse: kr. 1.500 Deltakelse bedrift: kr. 4.900 Tilleggslokasjon bedrift: kr. 750 For ikke-medlemmer gjelder et påslag på 25 % Påmeldingsfrist : 30. mai

Dette er et meget praktisk kurs som gir økt kompetanse til å yte godt faglig arbeid gjennom analyse av adferd og strukturert tilrettelegging. Du får konkrete analytiske redskaper som bør tas hensyn til i arbeidslivet.

De fleste utfordringer har sitt motstykke i et tilsvarende sett av muligheter. Hvordan forstå, tolke og analysere adferd som frustrasjon, sinne og aggresjon – hva er medvirkende faktor til opprettholdelse av slik adferd? Hvordan kan du lykkes i vurdering og gjennomføring av alternativ tiltaksutforming?

Proaktive strategier er tiltak som virker forebyggende.  De iverksettes planmessig med hensikt å redusere sannsynligheten for forekomsten av utfordringene – altså strategier som iverksettes før adferds utfordringer har blitt et problem. Formålet er å etablere langsiktige og varige endringer som adaptiv adferd til erstatning for adferds utfordringer.

Den andre hovedgruppen kalles reaktive strategier og består av tiltak som settes i verk akutt - etter at adferds utfordringen har blitt et problem. Formålet med disse strategiene er effektiv kontroll og skadereduksjon.  

Formål
  • Felles forståelse av adferd, frustrasjon, sinne og aggresjon
  • Bevissthet omkring adferdens funksjon
  • Bevissthet om hvordan vi og omgivelsene påvirker adferden og hvordan vi kan bidra til positiv utvikling
  • Noen redskaper til arbeidslederne
Kursholder:
  • Terje Wårheim

Terje Wårheim har jobbet innen spesialisthelsetjenesten med læringsmiljø og tilretteleggingstiltak, samt med bistand for nærpersoner til personer med ulike forutsetninger og begrensninger, og systematisk foreldreveiledning. Terje er utdannet barnevernspedagog med mastergrad i tverrprofesjonelt samarbeid i helse og sosialsektoren. Han underviser innen veiledningspedagogikk og brukermedvirkning i veiledning og i sexologi. Han har også videreutdanning i ART: Aggression Replacement Training og har lang erfaring i arbeid med barn og unge med bl.a autismespekterforstyrrelser. 

Praktisk informasjon og avbestillingsregler

 

  • Dagen før kurset vil du motta en e-post med med praktisk informasjon og instruksjon om hvordan du logger deg på kommunikasjonsplattformen Zoom, som blir benyttet.
  • Alle på kurset må ha en PC/Mac, med kamera og mikrofon.
  • Vær forberedt på å være til stede på video hele kursdagen - på samme måte som du ville gjort i et fysisk kurs.

Avbestillingsregler

  • Bindende påmelding. 
  • Ved avbud mindre enn to arbeidsdager i forveien, betales full deltakeravgift. Ved avbud 1 uke før arrangementet, kan deler av deltakeravgiften bli belastet. Det kan sendes stedfortreder.