-
Forlenget IA-avtale = fortsatt Ekspertbistand
Arbeid & Inkluderingsbedriftene får fortsette å levere tiltaket Ekspertbistand. Det er et tilbud til bedrifter, og skal redusere sykefravær på arbeidsplassen. Tiltaket er en del sav verktøykassen som skal gjøre arbeidslivet mer inkluderende, og kan fortsette fordi denne avtalen nå videreføres ut 2024.
-
Ringer i Vannet blir ny – gi oss dine innspill!
Ringer i Vannet er inkluderingsmetoden som er laget på næringslivets premisser. Metoden har fungert i over ti år, nå skal den pusses, fornyes og få et nytt og enda bedre liv. – Denne høsten spør vi medlemmene våre hva de ønsker av Ringer i Vannet. Alle i bransjen kan engasjere seg i denne prosessen, både de som allerede med i Ringer i vannet-nettverket og andre som er nysgjerrige, sier spesialrådgiver Christine Schaanning.
-
Inkludering som god rekruttering
– Kampen om talentene er større enn før, samtidig er det et paradoks at 700 000 står utenfor arbeidslivet. Vi trenger kompetanse på inkludering, sa HR-direktør for IKEA Norge Monica Bogstad på Arendalsuka.
-
Ringer i Vannet inngår samarbeid med handelsbransjen
Onsdag signerte bransjedirektør i Handel i NHO Linda Vist en avtale om Ringer i Vannet-samarbeid på vegne av handelsbransjen. – Dette vil åpne dører mellom våre respektive medlemsbedrifter, og sammen skal vi sørge for at flere får innpass i arbeidslivet, sier direktør i Arbeid & Inkludering Kenneth Stien.
-
Å stille opp er å bry seg
– Vi må våge å tenke nytt, sa Marianne Martinsen under et frokostmøte om ungt utenforskap, på Kulturhuset tirsdag. Hun mener at vi har en enestående sjanse til å hjelpe flere i jobb nå som behovet for arbeidskraft er høyt. Forskningen støtter denne nytenkningen med å lansere et ønske om en helt ny ytelse for ungdom.
-
Tilrettelagt utdanning med fagbrev som mål
Stadig flere unge i utdanning får tilpasset opplæringsløpet slik at praksis blir mye viktigere enn teori, skriver Glåmdalen. Arbeid & Inkludereings-bedriften Eskoleia er en av de som tilbyr dette.
-
Stortingsflertallet ønsker løft for tilrettelagt arbeid
I en innstilling fra Arbeids- og sosialkomiteen ønsker både opposisjon og posisjon flere tilrettelagte arbeidsplasser. I tillegg ønsker Stortinget en bedre modell for oppfølging i ordinært arbeidsliv, hvor også andre aktører enn Nav kan stå for oppfølgingen.
-
En foreldregenerasjon som trekker opp stigen?
Relasjoner er ofte inngangsbilletten til det norske arbeidslivet. Relasjoner er også det som unge utenfor skole og arbeidsliv i Norge mangler mest av alt, skriver kommunikasjonssjef Per Christian Langset i Dagsavisen.
-
Årsstatistikk viser økt formidling i alle tiltak
Tallene for arbeids- og inkluderingsbransjens resultater i 2021 er klare. Spesialrådgiver Magne Bråthen peker på at det er ekstra gledelig at tallene viser at flere av de som har hatt størst utfordringer i arbeidslivet, kom i jobb i 2021.
-
- Bekymringsfullt at regjeringen utsetter satsing på arbeidsmarkedstiltak
I revidert nasjonalbudsjett avventer regjeringen å satse mer på arbeidsmarkedstiltak til smittevernhensyn blir lempet på. – Regjeringen kan ikke vente lenge. Tiltaksarrangører har kapasitet og tiltaksdeltakere bør innenfor et tydelig smittevernsregime få mulighet til å prøve seg i arbeidslivet igjen, sier direktør Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering.